8 Ağustos 2010 Pazar

Pardus 2010 Yaz Stajı İlk Haftası

Pardus 2010 Yaz stajının Ağustos ayı döneminde staja kabul edildim.

Zaten heyecanlı olan staj başvuru ve sonuç açıklanma süresinden sonra staja gitmek için olan heyecanlı bekleme sona erdi.

İlk gün staj yapacağımız yer olan Tübitak MAM'a kendi imkanlarımızla ulaştık ki bu da benim oturduğum yer olan Kanarya Mah./Küçükçekmece'den yaklaşık olarak 2 Saat 30 Dakika sürdü. Yerleşke kesinlikle çok güzel bir yer. Üniversite kampüsü gibi. Staj yapacağım ofisi oradan sonra bulmak pek vakit almadı ama oranın güzelliğini incelemek bile çok güzel. İçeriye girdikten sonra Fotoğraf çekimi de yapmak yasak. Zaten UEKAE binasıının içerisine girerken Cep Telefonu, Ses kayıt cihazı, Taşınabilir bellek ve Mp3 çalar sokmak yasak.

Staja geldiğimde Staj Koordinatörümüz ve eski bir stajyer olan Renan Çakırerk bize, hem orada uymamız gereken kurallar ile ilgili bir belge hem de stajyerin el kılavuzu adında ilk hafta araştırmamız gereken ve yapmamız gerekenlere ilgili bir belge verdi.

Verdiği belge içerisinde öncelikle Linux'u, Pardus'u, Pardus Teknolojileri ve Mimarileri, kullanacağımız geliştirme araçları, PiSi paket yapımı ve yama yapımı gibi bilgiler barındırıyor. İlk hafta içerisinde de bunları okuyup bunlar üzerinde araştırmalar yaptık. Bilgisayarlar üzerinde de uygulayabileceklerimizi uyguladık. İlk haftanın son gününde , bize, yapabileceğimiz projeler ile ilgili bir kağıt dağıtıldı. Hafta sonu da bu projeler üzerinde genel olarak bir araştırma yapıp pazartesi günü eğer bir sorun çıkmaz ise bunlardan bir tanesini seçip başlayacağımız söylendi.

İlk hafta genel olarak böyle geçti. Pardus ekibiyle tanışıp kaynaşma, Pardus'u, Linux'u ve diğer teknolojileri araştırma.

Haftaya daha dolu dolu ve yoğun geçeceğe benziyor.

Bize kolay gelsin.

Hiç yorum yok: