8 Ocak 2011 Cumartesi

Pardus 2011 Amarok, Clementine, Rhythmbox sorunları

Pardus 2011'de medya oynatıcılar ile ilgili bir sorunum var. (Aslında müzik oynatıcılar)

Elimde biraz iyi bir müzik arşivim var. (1TB ye yaklaştım sanırım) Bunların da arasında tek tek, dizin dizin dolaşmak (her ne kadar baş_harf/sanatçı/albüm/şarkı olarak yapmış olsam da, mesela C/Camel/1996 - Rajaz/04 - Rajaz.flac) biraz sıkıcı olabiliyor. Onun yerine koleksiyondan Rajaz yazınca direkt bunun çıkmasını bekliyorum. Bunun için zaten kullanıyor olduğum Amarok üzerinden koleksiyon oluşturdum. Zaman geçti, artık Amarok arşivimdeki bir şeyi beğenmiyor ki %49 civarında kalıyor. Çok fazla deneme imkanı da bulamadım ama sorun var gibi. Bütün koleksiyonu baştan taradı. (ki bu bayağı bir vakit alıyor, tam hatırlamıyorum ama 1 saatten fazla) Ve bu sorun tekrar tekrar aramasında devam ediyor. (Aslında araçlar->tercihler->koleksiyondaki kütüphanedeki değişiklikleri izle'yi işaretlediğim zaman ya da Settings->Configure Amarok->Collection->Watch folders for changes'i , aradığında bu sorun ortaya çıkıyor) Halbuki amarokcollectionscanner Komutu ile taradığım zaman sorun olmuyor. Neyse bunu biraz daha zamanım olduğu zaman detaylı araştırıp, gerekirse hata gireceğim.

Bu hatalar sonucu depoda bulunan Clementine'i deneyeyim dedim. Bunda her şey çok güzel. Amarok 1.4 görmek süper bir şey fakat bu sefer de müziklerin bilgilerindeki kodlamalar ile ilgili bir sorun var. Yani Türkçe karakterleri düzgün okuyamıyor. Benim müziklerimden mi yoksa paketteki bir eksiklikten mi tam çözemedim ama bunda da böyle bir sorun var gibi. Tam olarak sorunun bu olduğundan emin olduktan sonra, çözümünü de araştırıp bununla ilgili bir çözüm ya da hata girdisi yaparım.

Clementine seçeneğini de tükettikten sonra geriye rhythmbox kalıyor. Pardus'un resmi depolarında yok fakat Burak Çalışkan'ın deposunda [1] bu paket mevcut. Buradan da rhythmbox'u kurdum. Bu sefer de diskteki bütün medyaları tarıyor. Ve bir türlü bunun önüne geçemedim. Milyonlarca medya buluyor ve taraması yıllar alacak gibi geldi bana birden. Elle dizin verdiğim zaman da nedense baştan tarıyor vb. sorunlar var. Yani sonuç olarak elimdeki sorunu çözemedim. Peki şu an ne mi yapıyorum? Dersler, Projeler vs. çok yoğun olduğu için bunlarla uğraşmayı bıraktım. Amarok'tan koleksiyon izlemeyi kapatıp öyle kullanıyordum. Fakat öyle de bir sürü ID3TAG ları yanlış alıyor. Yani başka bir sanatçı/albüm/şarkı gözüküyorken alakasız birini dinliyor oluyorsunuz. Şu an mesela Clementine'den dinliyorum :)

Bunlar ile ilgili sorunları çözdüğüm zaman ya da bir değişiklik olursa yine buraya yazarım. Umarım benim düzeltebileceğim bir şey çıkar. Olmadı zaten hata açarım, hallolur. :)

2 yorum:

Aşkın Yollu dedi ki...

MPD + Sonata

Mesutcan dedi ki...

Şu an için Banshee'yi deniyorum.